Meer resultaten voor tankpas belastingdienst

tankpas belastingdienst
tankpas belastingdienst
Nederland telt meer dan 2.000 onbemande tankstations waar de prijs soms tot wel 15 cent per liter goedkoper kan zijn.Dit is echter niet alles wat een tankpas te bieden heeft, er zijn namelijk nog veel meer voordelen. Wil jij weten welke dat zijn? Privé en zakelijk tanken. Als je een tankpas aanschaft, is de kans groot dat je ook met je privéauto zakelijke kilometers maakt. Wist je dat je naast de 0,19, cent per zakelijke kilometer ook de btw mag verrekenen? Niet alleen op brandstof, maar ook op benodigde vloeistoffen, onderhoud en banden. Laat geen geld liggen. Lees de regels hiervoor. Lees de regels. Een pas die geschikt is voor zowel mkb als zzp, dat is de tankpas van MKB Brandstof. Met onze pas kan je terecht bij meer dan 50.000 tankstations in heel Europa. Reken voortaan jouw zakelijke tankbeurten af met één pas en ontvang alle tankbeurten aan het einde van de maand op één overzichtelijke factuur.
Privéauto en een zakelijke tankpas: het kan - Platform voor startende ondernemers Starten.nl.
Dus jij betaalt nu je brandstof onnodig privé, je houdt je kilometers bij en je vordert de btw op brandstof niet terug. Kun je als zzp'er' een zakelijke tankpas aanvragen? Kun je als zelfstandig ondernemer een zakelijke tankpas aanvragen? Veel zelfstandigen denken dat het declareren van brandstof-btw veel tijd en moeite kost, en zijn bovendien bang voor een naheffing. Dat wil je voorkomen; jij brandt je vingers niet aan die toestand rond de brandstof-btw. En dus denk je dat je ook geen tankpas nodig hebt. Het terugvorderen van btw op brandstof hoeft echter helemaal niet tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Als je eenmaal weet welke kosten je wel of niet kunt opgeven en hoe je dat kunt doen, kost het je geen extra tijd. Als je je privéauto zakelijk rijdt, mag je inderdaad 19 cent per zakelijk gereden kilometer opgeven bij de Belastingdienst.
Wat zijn de voordelen van een tankpas? Adil Administratie.
Wat zijn de voordelen van een tankpas? Een tankpas heeft 5 voordelen. Eenvoudig btw terugvragen. Je krijgt een factuur die voldoet aan de factuureisen van de Belastingdienst, hierdoor kun je heel gemakkelijk de kosten aftrekken en de btw terugvragen. Geen discussie met de Belastingdienst.
Nieuws Tips Pagina 2 van 2 Slimme Boekhouding.
Met de tankpas die geregistreerd staat op naam van je onderneming voorkom je dit. De meeste oliemaatschappijen zoals BP, Shell Esso en TinQ bieden een tankpas voor hun eigen tankstations. Er zijn ook die je bij alle tankstations kunt gebruiken, zoals mkb-brandstof.nl en tankpas.nl.
MTC Tankpas koppelen aan uw Kilometerregistratie. MTC Tankpas koppelen aan uw Kilometerregistratie.
Log in op uw TrackJack account. Ga naar Beheer en vervolgens Tankpassen. Klik op de knop Tankpas toevoegen. Hier voert u het Kaartnummer in van de tankpas, vervolgens kiest u een bestuurder en geeft aan welke functies u wilt gebruiken. Vervolgens logt u in op het MTc Mobility manager account.
Tankpas met BTW teruggave uit buitenland - Administratie en verzekeringen - Higherlevel.
Tankpas met BTW teruggave uit buitenland. Tankpas met BTW teruggave uit buitenland. Gevraagd door daik, 21 juli 2015. Start een nieuw topic. Translate to English. Geplaatst: 21 juli 2015. Geplaatst: 21 juli 2015. Newbee 3 0. Als software consultant ZZPer maak ik 40dk per jaar in zowel Nederland als België. Daarnaast zie ik met vakantie ed ook wel meer van Europa. Ik lease de auto dus kan alle kosten aftrekken. Als ik naar Belgie of Duitsland ga dan zorg ik meestal dat ik een volle tank heb, zodat ik in NL van de BTW aftrek gebruik kan maken. Ik weet wel dat je via een buitenlandse belastingdienst geld kan terugvragen, maar dat lijkt me erg veel gedoe. Om de administratie wat te vereenvoudigen en om te kunnen genieten van de lagere dieselkosten in Belgie zou ik graag kijken naar een brandstofpas, die ook bruikbaar is in het buitenland en waar een BTW terugvraagservice bij zit. Ik heb hierbij een aantal doelen.: -Eenvoudiger maken van de administratie. -Mogelijkheid hebben om BTW terug te krijgen uit het buitenland. - Bijna overal kunnen tanken. -totale kosten beperken. Ik heb tot nu toe een aantal aanbieders bekeken. -MKB Brandstof doet geen buitenland.
Tanken met tankpas; wat moet u weten? - mijntipsenadvies.nl.
Vergunningen en bestemmingsplan. Lijfrente en levensverzekering. Maak uw profiel aan om deze functies te gebruiken. Start nu gratis. Ik heb reeds een account Meer info. Profiteer nu 10 dagen van mijn Tips Advies. Geen verplichtingen, geen kosten. Start uw gratis proefperiode. Home Auto Autobelastingen Tanken met tankpas; wat moet u weten? Recentelijk toegevoegde tips adviezen. Meest gelezen tips adviezen. Recentelijk toegevoegde tips adviezen. Tips Advies Nieuws. Aan- en verkoop. Btw en auto. Privégebruik en bijtelling. Landbouw en belasting. Landbouw en btw. Landbouw wet- en regelgeving. Dier en recht. Gebouw en grond. Boer en privé. Subsidies en landbouw. Adviseur en klant. Contracten en voorwaarden. Vakantie en verlofregelingen. Arbo en ziekte. Ontslag en opzeggen. Werken met zzp'ers.' Werving en selectie. Richtlijnen en protocollen. Samenwerking - maatschap. Aan- en verkoop. Bouwen en verbouwen. Huur en verhuur. Ondernemer, zzp'er' en onderneming. Belaste winst en aftrekbare kosten. Investeren, groei, overname. Zzp'er' en schijnzelfstandigheid. Internet en e-commerce. Recht en internet. Belastingen en Belastingdienst.
Zakelijke Tankpas: alle brandstof tanken op één factuur.
Zo is het voor de belastingdienst meteen duidelijk dat het om een zakelijke transactie gaat. En omdat je periodiek één grote factuur ontvangt van alle tankbeurten, hoef je geen bonnetjes meer te verzamelen. Ook kun je je zakelijke tankpas inzetten voor andere auto-gerelateerde zaken, zoals wasbeurten, tolbetalingen en parkeerkosten. Baal je van al die losse bonnetjes in je administratie? Scan ze in via je mobiele telefoon en voeg ze direct bij ontvangst toe via een goed boekhoudprogramma. Er zijn verschillende aanbieders van zakelijke tankpassen. Tankpas.nl en MKB-brandstof.nl zijn bekende aanbieders van brandstofpassen waarmee je bij vrijwel alle tankstations in ons land kunt tanken. Het voordeel van deze tankpassen is dat je niet vastzit aan benzinestations van één merk. Het nadeel is dat het niet altijd mogelijk is om mee te doen aan spaaracties. Daarnaast zijn er tankpassen die wel aan één merk gebonden zijn en waarmee je dus uitsluitend bij deze aanbieder kunt tanken. Voorbeelden hiervan zijn de Shell Tankpas, ESSO Card, BP Plus Tankpas en de Total Card. Dit limiteert je in je keuze, maar daar staan andere voordelen tegenover. Zo krijg je met deze tankpas soms korting op brandstof en kun je meedoen met alle lopende acties.
Hoe zet ik mijn auto op de zaak? - ZZP Servicedesk.
Let op: de cataloguswaarde is niet de dagwaarde, maarde waarde van de auto toen deze de eerste keer in de verkoop kwam. Maak dus vooraf een goede berekening het, overzetten van een oudere tweedehands auto kan financieeltegenvallen.Zijn je autokosten lager dan de bijtelling, dan kun je de auto beter privéblijven rijden. Je kunt dan 19 cent per zakelijk gereden kilometer opvoeren als zakelijke kosten. Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links. Wanneer je op een link klikt en een aankoop doet, ontvangen wij hiervoor een kleine commissie van de verkoper. Wij linken alleen naar relevante partijen. Lees meer in onze disclaimer. Hoe zet je een auto op de zaak? Je zet een auto op de zaak door enkele aanpassingen te maken op je balans. Je telt de marktwaarde van de auto op bij je ondernemingsvermogen. Vervolgens mag je voortaan je autokosten van de belasting aftrekken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor parkeren of het wassen van de auto. Deze kosten kun je gemakkelijk bijhouden met een tankpas Alle transacties die je doet worden via een verzamelfactuur gefactureerd. Met deze tankpas kun je o.a. tanken, autowassen en zelfs betalen voor je parkeerplek.

Contacteer ons